Veel ondernemers en bezoekers zijn enthousiast over Silencecafé. Maar ik krijg ook vragen over behoefte, doelgroep, revalidatie en inclusie.
Ik wil jou, als professional, vragen te vertellen over je enthousiasme voor Silencecafe, denk aan:
- Wat is de meerwaarde voor jouw doelgroep?
- welke drempels er zijn de horeca te bezoeken?
- wat is de motivatie dit bij Silencecafé wel te doen?
Vertel het hieronder …. of stuur een mailtje naar info@stichtingchill.nl.
Als moderator van wegwijzer-hersenletsel.nl en als lotgenoot met een hersenletsel weet ik hoe belangrijk het is om rustig te zitten als je gewinkeld hebt of uit eten wil met weinig prikkels. Goed dat er oog is voor mensen door dit initiatief die prikkelgevoelig zijn.
Als directeur van Professionals in NAH draag ik het initiatief van Hedie Niemeijer een warm hart toe. Ik weet hoe belangrijk het is om er even er uit te kunnen. Een moment van ontspanning en andere mensen kunnen ontmoeten.
Allerlei prikkels die ongefilterd lijken binnen te komen weerhoudt veel mensen met hersenletsel ten gevolge van welke oorzaak dan ook om ergens naar toe te gaan.
Altijd staat er muziek aan en lijken we niet genoeg beeldschermen te kunnen worden geplaatst om ons als consument van informatie te voorzien.
Dat er nu ondernemers zijn die bepaalde momenten rekening willen houden met mensen met NAH is geweldig nieuws. Fijn dat er al een mooi netwerk van bedrijven aan het ontstaan is in het land. Dank namens veel van de mensen waar wij bij betrokken zijn en er is zeker vraag naar een echt landelijke dekking.
Ik werk als HSP-coach/trainer en denk dat een Silence café een fijne plek kan zijn voor hoogsensitieve mensen (HSP). Deze groep (20% van de bevolking) is niet ziek maar heeft een aangeboren gevoeliger zenuwstelsel. Hierdoor komen zintuigelijke prikkels zoals geluid maar ook geur en sfeer veel harder binnen in het hoofd dan bij niet HSP. Veel mensen zijn zich nog niet bewust dat ze HSP zijn. Het goede nieuws is dat ook de fijne prikkels zoals gezelligheid, een goed gesprek, toffe sfeer, lekker bakkie koffie en verbinding- wat we toch allemaal nodig hebben- dieper binnenkomen. Het is mooi als een Silence café hier een bedding voor is.
Ik werk in de GGZ. Ken daar veel mensen die behoefte hebben, als ieder ander, om er lekker uit te gaan. Wat daarin belemmerend werkt zijn de hoeveelheid prikkels in een café.
Zintuigelijke prikkels, als geluid en licht met name. De behoefte aan onderling contact, gezelligheid, laagdrempeligheid, de sfeer zoals die bij een café zo eigen is: die behoefte is hetzelfde. Daarom vind ik dit zo’n mooi initiatief. Prachtig aanbod waarvan ik geloof dat het aansluit op behoefte van mensen die graag voluit leven. Met de prikkelgevoeligheid die er is onder hun arm. Veel succes met dit mooie initiatief! Jessica Gerritsen. GGZ medewerkster.
Met regelmaat spreek ik mensen die een keertje uit eten willen, maar uit ervaring weten dat dit ook erg belastend kan zijn, vanwege onrust, veel geluid e.d.
Met Silencecafé, hoeft het geen zoektocht meer te zijn waar je gezellig, maar zeker ook rustig kunt zitten en genieten.
liesbet (werkt bij professionals in NAH)