Bezoekers

Informatie voor bezoekers
Download flyer

ChillCafé’s

Chillcafé’s zijn er voor iedereen die gewoon lekker rustig uit wil. Iedereen die wil kunnen praten en bestellen zonder te schreeuwen enzovoort. Veel ChillCafé’s zijn ’s avonds, maar er zijn er ook gedurende de ochtend of middag.

De ondernemers en beheerders zorgen voor een rustige sfeer door:

  • Het licht te dimmen.
  • De muziek uit te doen.
  • Te zorgen dat personeel zachtjes doet.
  • Geen apparaten te gebruiken die veel herrie maken.
  • Gasten erop te wijzen dat een Chillcafé gaande is.

De Stichting Chill streeft naar om 1 of 2 regelmatige bezoekers als Chille Gastheer/vrouw per locatie. Zo wordt de ondernemers ontlast én het is een leuke vorm van vrijwilligerswerk.

EasyDining

Kunnen dineren met vrienden of familie in een rustige omgeving is een wens van veel mensen. Voor speciale gelegenheden als jubilea, maar ook met familie of een groep vrienden. We vinden steeds meer restaurants waar EasyDining sowieso mogelijk is. In sommige EasyDining locaties kan men alleen vragen naar een rustigere zitplaats tijdens de maaltijd. Ook zijn er locaties die een aparte, rustigere, zaal of ruimte hebben waar een gezelschap samen kan eten.

LoungeSeats

De LoungeSeats zijn bedoeld voor mensen die tijdens een dag winkelen of bezoek aan een attractie(park) tussendoor even moeten rusten. Dit doordat men prikkelgevoelig is door bijvoorbeeld hersenletsel of burnout. Bij de bediening van de locatie kan gevraagd worden om een Silence tafelstandaard. Deze zet je voor je neer. Hierdoor ziet iedereen (bediening èn overige bezoekers) dat je even niet gestoord wil worden.

Het wordt aanbevolen om vooraf even contact te zoeken met de LoungeSeat locatie. Zaken als oordopjes tegen geluid of bijvoorbeeld een handdoek of ogenmasker voor verduistering moeten zelf worden meegenomen. Weet dat het op de locatie wel business as usual is. Onze ervaring is wel dat ondernemers en beheerders bijzonder hun best doen om bezoekers te helpen rust te vinden. Door de tafelstandaard word je niet aangesproken door de bediening of andere gasten.

Van bezoekers wordt verwacht dat ze zich als voorbeeldige gasten gedragen. Het is niet de bedoeling om even een “middagdutje” te doen voor mensen zonder gedegen rustreden.  En natuurlijk is het vanzelfsprekend voor of na het rusten (of door je gezelschap) iets te bestellen en de tafelstandaard terug te geven.

CalmEvents

Calmevents zijn activiteiten waarbij de omgeving zodanig is aangepast dat er minder prikkels zijn. Voorbeelden hiervan zijn: rondleiding museum en film in bioscoop kijken. Maar denk als gemeente ook aan vergunningen voor evenementen. Sinterklaas, Carnaval. Wist jij dat de Efteling een Chillruimte heeft waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt?

 

 

Chillcafé's, Easydining, Loungeseats en Calmevents. Voor iedereen die rustig wil praten, eten of even moet uitrusten

Kun je geen Silencecafé vinden? Help mee!!

Er wordt hard gewerkt aan meer locaties. Eind 2023 willen we op 4 plaatsen goed lopende SilenceCafe’s: Amersfoort, Harderwijk, Renswoude en Zeist. Het doel voor het eind van 2024 is in iedere provincie van Nederland in één of meerdere grote steden er ChillCafé’s, EasyDining restaurants en LoungeSeats.

Iedereen kan meehelpen om meer locaties te krijgen:

  • Ken je de eigenaar een (grand) café of restaurant in je omgeving? leg het idee uit en benoem de site. Wanneer men interesse toont, laat het dan weten via info@stichtingchill.nl. Dan nemen wij contact op om afspraken te maken.
  • Ga gewoon een keer een dagje uit en zoek ter plekke een locatie. Het is ons ook gelukt!
  • Werk je bij een zorg- of welzijnsinstelling? Nodig collega’s én bewoners uit samen een Silence locatie te (be)zoeken..

Hulp nodig? Vragen? Neem contact op via info@stichtingchill.nl of bel Hedie +316 4220 6633.